Отборът на Фулъм победи с 2:1 Манчестър Юнайтед в мач от

...
Отборът на Фулъм победи с 2:1 Манчестър Юнайтед в мач от
Коментари Харесай

Фулъм спря добрата серия на Манчестър Юнайтед след късна драма на Олд Трафорд

Отборът на Фулъм победи с 2:1 Манчестър Юнайтед в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. През първото полувреме и двата отбора нацелиха по една греда, само че гол по този начин и не падна.

Във втората час Калвин Баси изведе напред гостите. Хари Магуайър изравни за " алените дяволи " в 89-ата минута, само че надълбоко в продълженията Алекс Иуоби попари състава на Ерик Тен Хаг с попадение, което донесе трите точки на Фулъм.

Манчестър Юнайтед бе на пет следващи победи във всички шампионати, само че котиджърс сложиха завършек на тази серия. Освен това, успеха се оказа и първа за отбора от Лондон против Манчестър Юнайтед на " Олд Трафорд " от 2003-а година насам.

Първият прецизен удар пристигна в 3-ата минута и бе към вратата на Андре Онана. Перейра получи и стреля от отдалеченост, само че не затрудни стража на " алените дяволи ".

Алекс Иуоби имаше страховит късмет да осъществя в 18-ата минута. Той напредна чудесно и реши да приключва от границата на пеналтерията. Ударът му по земя обаче бе разочароващ и мина настрана от задачата.

Три минути по-късно гостите още веднъж се впуснаха в бърза контраофанзива, Иуоби комбинира с Саша Лукич, като в последна сметка точно вторият се опита да приключи, само че неговият изстрел бе блокиран. Последва корнер, при който Родриго Муниз стреля с глава, само че Онана го отхвърли със страхотна интервенция.

В 24-ата минута при една контраофанзива Бруно Фернандеш прати пас в вероятност към Гарначо, аржентинецът можеше да се измъкне, само че бе арестуван от Тосин Адарабиойо, което му донесе жълт картон. Играчите в алено пък даже претендираха за по-тежко наказване за бранителя на гостите, смятайки, че той е спрял чисто голово състояние.

В 31-ата минута Диого Далот получи късмет да обстрелва противниковата врата и не се поколеба. Той завъртя добре топката с десния крайник и бе покрай попадение, само че кълбото срещна десния непряк дирек и излезе.

Само две минути по-късно гредата нацели и Муниз. Бразилецът получи от Иуоби с тил към вратата. Успя да се завърти и стреля мощно, само че топката срещна напречния дирек, който лиши гостите от попадение.

Алехандро Гарначо направи превъзходен рейд в 41-ата минута, който приключи и с прекрасен диагонален изстрел с десния крайник. Лено обаче отхвърли аржентинеца със избавяне с една ръка.

В началото на второто полувреме играта бе прекъсната за няколко минути след доста сериозен конфликт глава в глава сред Каземиро и Харисън Рийд. Футболистът на Фулъм съумя да продължи, само че бразилецът от " алените дяволи " бе сменен.

В 56-ата минута гостите още веднъж сътвориха рисково състояние пред Онана. Иуоби откри Робинсън наляво, а той пусна остро подаване, с което Андреас Перейра се размина на далечната греда, другояче щеше да прати топката в мрежата. 

Харисън Рийд опита нещо забавно, откакто получи на десния фланг в 64-ата минута. Той прати топката в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, само че осъществяването му се трансформира в удар, който отиваше под напречната греда. Онана внимаваше и мазета топката над вратата си. 

При последвалия ъглов удар Перейра откри Калвин Баси, който шутира от въздуха. Топката срещна негов съотборник, само че по-късно нигериецът съумя наново да стреля и този път топката влетя в мрежата на домакините.

В 68-ата минута пък Фулъм още веднъж сътвори добра опция. Харисън Рийд приключи добра акция на гостите с шут отвън пеналтерията на " алените дяволи ". Андре Онана съумя да избави. 

Бруно Фернандеш си освободи пространство да стреля след превъзходен финт в 71-ата минута. Португалецът нанесе удар от отдалеченост, с който Лено се оправи.

Седем минути по-късно гостите още веднъж бяха покрай гол. Този път Хари Уилсън приключи бързата контраофанзива на отбора. Неговият шут с левия крайник профуча рисково покрай десния непряк дирек на вратата.

В 80-ата минута доста чисто положения пропиля Хари Магуайър. Защитникът бе открит от центриране при корнер, само че от близко не съумя да нацели вратата. Топката прелетя над напречната греда след удара на англичанина.

Минута преди края на постоянното време Бруно Фернандеш стреля, а Лено избави, само че до отбитата топка стигна Хари Магуайър, който не сгреши и изравни за " алените дяволи ". Попадението бе прегледано с ВАР за възможна засада на бранителя, само че такава нямаше и голът остана.

В продълженията на мача домакините натиснаха за втори гол, Бруно Фернандеш бе покрай това да донесе обрата на два пъти с хубави изстрели от надалеч. Стражът на Фулъм се оправи и двата пъти.

В 7-ата минута от добавеното време Адама Траоре направи страховит спринт към пеналтерията на Манчестър Юнайтед. Той откри Алекс Иуоби, който резервира самообладание и си настройки, след което шутира и преодоля Онана, с цел да изведе Фулъм напред в самия край.

FT / 1:2

0:1 Калвин Баси 65'

1:1 Хари Магуайър 89'

1:2 Алекс Иуоби 90+7

Съставите на двата тима:

Манчестър Юнайтед: Онана, Далот, Варан, Магуайър, Линдельоф, Каземиро, Фернандеш, Мейну, Рашфорд, Гарначо, Форсън

Фулъм: Лено, Адарабиойо, Баси, Кастан, Робинсън, Муниз, Перейра, Лукич, Иуоби, Рийд, Уилсън
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР